diumenge, 6 d’octubre de 2013

canelons cassolans de la iaieta

Bona tarda a tothom!! avui torno amb les receptes del diumenge,avui em fet uns canelons que feia la meva iaieta la iaia de la meva mare,estan boniisimsss!!!
Avui em anat  a buscar el pa de pagès sempre ens agrada algún forn que facin el pà ells no congelat i avui tocava a sant feliu de codines,el forn es diu forn del racó i està al carrer Rector Tomàs Vila,nº2.Avui em dinat canelons i de postre pastís de carbassa!!

Ingredients canelons:

16 plaques de  canelons
200 gr de cap de lomillo 
200 gr de pollastre
100 gr de jaret
2 fetges de pollastre
2 grans d´all/1 ceva
1 tomaquet
1 got de vi blanc
una branca de canyella
SALSA BEIXAMEL
(v.935)
formatge rallat
mantega/oli
sal/pebre/aigua


preparacio

en una olla amb aigua.sal i un raig d`oli bulliu les plkaques de canelons.Refredeu les esteneu les sobre un drap i assequeu les
Rostiu les carns salpebrades amb la canyella,elss alls la ceba i el tomàquet.
A mig rostir afegi hi el vi i deixeu lo reduir,coleu el suc,retireu la branca de canyella i passeu ho tot per la màquina de trinxar (nosaltres per la mycook)
Barregeu el farciment amb la beixamel i repartiu lo sobre les plaques de canelons.Emboliqueu els canelons posseu los  en una placa de forn untada en mantega,cobriu los amb beixamel i posseu el formatge ratllat i unes boletes de mantega o margarina ,poseu los al forn a 180º durant 15/20 minuts per escalfar i gratinar.
Variacions 
Es pot afegir cervell de xai  al farciment
es pot afegir tòfona ratllada al farciment o directament sobre el canelons gratinats
Es poden posar unes tires de salsa de tomàquet clàssica per sobre de la beixamel
es pot afegir una mica de paté o foiagras al farciment
es pot variar el tipus i el farciment de les carns
sovint es fa apartir de sobres de rostit i carn d´olla

recepta nº 261 del corpus culinari català



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada